dinsdag 11 april 2017

Dagje Bellewaerde

In mijn vorig blogje schreef ik al dat we vrijdag naar Bellewaerde geweest zijn.
Wij zijn echte pretparkliefhebbers en bezoeken per jaar meerdere pretparken.
Het is nu het 3de jaar op rij dat we in de paasvakantie Bellewaerde bezocht hebben.
Een dagje pretpark is niet goedkoop maar wij betalen maar zelden de volle pot ingangsgeld. We houden acties goed in het oog waar we met korting tickets kunnen kopen en zijn zelfs al meermaals gratis naar een pretpark kunnen gaan. Sowieso zoeken we op het internet altijd eerst op of er geen speciale acties zijn. Bij Bellewaerde is het zo dat het goedkoper is om je tickets online te kopen dan daar aan de kassa. Dat hebben we dan ook gedaan.

Na een goed half uur rijden kwamen we toe. Toen we van de parking naar de ingang liepen vroeg een medewerkster of ze van ons een korte vragenlijst mocht afnemen. Dat was voor ons geen enkel probleem. Na afloop haalde ze een kaartje tevoorschijn die we bij 1 attractie konden gebruiken om niet te hoeven aanschuiven maar als 'vip' onmiddellijk op de attractie mochten. We hebben het kaartje niet nodig gehad want er was niet zo heel veel volk in het park en al zeker geen lange wachtrijen.

De laatste tijd nemen we ook steeds ons lunchpakket  (meestal boterkoeken) mee wanneer we een pretpark bezoeken. We hebben in het verleden al meermaals meegemaakt dat er ellenlange rijen stonden aan de eetkramen/restaurantjes. Wanneer je dan eindelijk je eten hebt, is het soms nog zoeken voor een tafeltje. Nee dank u, ik eet liever op mijn gemak en wanneer ik wil. Mijn man heeft tussenin wel een hamburger gegeten en vond de burger echt lekker.

In de paasvakantie kunnen de kindjes daar ook paaseieren rapen. De voorbije 2 jaren stonden er telkens heel veel kinderen aan te schuiven. En dan had je natuurlijk ook kinderen die vals speelden (lees: niet netjes aanschuiven maar via een hekken langs de zijkant op het parcours kwamen en telkens opnieuw hun lading chocolade naar hun ouders brachten).
Maar deze keer hadden we geluk. Er waren maar weinig kinderen die stonden te wachten en vrijwel meteen konden we paaseieren gaan zoeken. Mijn zoon vond net als vorig jaar 1 paasei. Tja, het is nu eenmaal een kind dat er niet op vliegt. Ik zag wel de ontgoocheling in zijn ogen en vond het een beetje zielig voor hem. Het paasei kon hij dan inwisselen en net zoals ieder kind kreeg hij 5 kleine paaseitjes.

We genoten van de attracties, de dieren in het park en het mooie weer.

's Avonds aten we frietjes van de frituur want na een ganse dag daar rondslenteren is er nog maar weinig fut over om te koken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten